- Kokosbunn:
Bland melis og kokos. Pisk marengs av eggehvite og sukker. Vend inn kokos og melis. - Stek ved 180 grader i ca 10 min.
- Sitronfromasj:
Kok opp sitronsaft med ingefær, smelt gelatinen i sitronsaften. Sett til side. - Pisk eggeplommer på medium hastighet, mens det pisker, koker du opp honning. Øk hastigheten på maskinen og pisk inn den varme honningen. Pisk til plommene er blitt kalde. Ta ingefæren ut av sitronen, pisk inn sitron i plommene. Bland inn sitronskall og vend inn krem som du har pisket separat.
- Hell fromasjen over kakebunnen. Frys deretter kaken. Ta den ut av formen. Jevn ut kantene med en varm palett eller kniv og sett tilbake i fryseren.
- Tips:
Bunnen og fromasjen kan du lage på forhånd og oppbevare i fryseren. - Glasur:
Varm opp vann, sukker, glukose. Smelt gelatinen i blandingen. Hell over sjokoladen. Varm opp fløten til rundt 60 grader og hell over sjokoladen. Tilsett farge. Kjør sammen med stavmikser. Unngå å løfte stavmikseren til overflaten. Da får du luftbobler i glasuren. - Montering:
Ta kaken ut fra fryseren og sett på rist over en bolle slik at glasur ikke renner ned på bordet. Hell glasur over til hele kaken er dekt. Pynt med smeltet hvit sjokolade.
Tips:
Tilsett litt sitronsyre om du ønsker en ekstra syrlig glasur.
Se alle våre andre kakeoppskrifter med sitron
Lyst på en annen kake kan du velge mellom over 200 her