Sitron-sjøtunge med hasselnøtt- og sennepskorpe

Ingredienser

Skorpe:
20 g mykt smør
20 g sennep
20 g hasselnøtt, ristet og pulverisert

Fumet:
Mirepoix av:
2 hvit purre
1 løk
1 sellerigrein
1 appelsinskall
1 gulrot
1 hvitløksfedd
4 knotter ingefær
 
1 dl hvitvin
Fiskeben
Timian
Persille
Laurbærblad
1 liter vann

Sjøtunge:
1 stor dobbelfilet av sjøtunge
Skorpe
Sennep
Kapers

Kaperssaus:
Druekjerneolje
Kapers
Hakket persille
Hakket kjørvel
Gressløkstang
Sitronjuice
Salt og pepper
Oppskåret snittebønner

Fremgangsmåte

Skorpe:
Rist hasselnøtter i en tørr panne til de er lett ristet. Ha nøttene i en foodprocessor og kjør til et fint pulver.
 
Pisk det myke smøret. Tilsett salt og pepper, sennep og hasselnøtter. Sett til side i romtemperatur.

Fumet:
Svett mirepoix (svært finkuttet frukt og grønt) i smør. Tilsett vin og reduser til det halve. Tilsett urter og ben og dekk til med vann. La småkoke i 30 minutter og sil.

Sjøtunge:
Krydre fisken og pensle med sennep. Press juicen fra 10 kapers over fisken. Spre et ¼ lag med skorpemiks på fisken og sett i kjøleskapet i minst en time.

Servering:
Pensle stekeplate med smør. Legg sjøtunge over. Tilsett kraft og kok opp. Sett i ovnen i 10 minutter. Sauter snittebønner i smør og tilsett krydder. Ha blandingen i en skål. Legg fisken over snittebønnene. Legg en rand av kaperssaus rundt fisken.

Les hele artikkelen om The National Dining Rooms her .

Sendt inn av The National Dining Rooms, London

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her