- Paideig:
- Smuldre smør og mel med finhakkede hasselnøtter.
- Bland inn egg og sett deigen kjølig i ca. 30 minutter.
- Trykk deigen ut i en paiform.
- Prikk paiskallet med en gaffel og forstek det ved 200 °C i ca. 10 minutter.
- Fyll:
- Vask sitronene godt, og riv skallet fint.
- Press ut saften og bland alt sammen med eggeplommer og sukker i en liten kjele.
- Smelt smør og bland det inn i eggeblandingen.
- Varm blandingen over middels varme til den tykner. Pass på, den skal ikke koke!
- Hell kremen i det avkjølte paiskallet fordel den jevnt.
- Marengs:
- Stivpisk eggehviter og dryss sukker over.
- Pisk videre til marengsen er stiv og blank.
- Fyll marengsmassen i en sprøytepose og sprøyt ut fine topper jevnt over sitronfyllet.
- Øk varmen i stekeovnen til 220 °C og stek paien i 8-10 minutter til marengsen er gyllen.
Tips: Sikt gjerne litt melis over ved servering.
Flere deilige paier du kan lage som dessert