Sildeboller
Foto: iStockphoto

Sildeboller

Denne oppskriften er en norsk variant av de klassiske bolinhos. Disse er laget med sild, potet og krydder. Serveres med paprikamajones.

Fremgangsmåte

  1. Sildeboller:
  2. Del silda i biter og ha den sammen med øvrige ingredienser bortsett fra potetmelet i en food prosessor. Kjør i 10 sekunder.
  3. Juster konsistensen forsiktig med potetmel eller melk. Du skal ha en seig og passe fast masse som formes til små boller.
  4. Hvis du frityrsteiker bollene, bør du rulle dem i strøkavring. Hvis du steiker i olje i panna, er det ikke nødvendig. Stek et minutt på hver side til gjennomstekt.
  5. Paprikamajones:
  6. Del paprikaen i fire deler og grill enten i ovn eller på grill til skinnet er svart. Legg paprikaene i en tykk plaspose til de er kalde nok til å kunne skrelles.
  7. Skrell av skinnet og kjør i food processor med egg, tabasco, hvitløk og sitron.
  8. Hell i oljen i en tynn stråle mens du kjører på saktere hastighet. Smak til salt og pepper og bland i urtene.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her