Russian pelmeni
Jana

Russian pelmeni

Fremgangsmåte

legg deigen i et brød maker, det gjør en god jobb med å lage deig, det er svært enkel og tar ikke mer enn en 20 minutter.
 
Pelmeni fylling består av kjøttdeig og svinekjøtt blandet med hakket eller revet løk, salt og pepper. Jeg foretrekker å legge 1 hakket fedd hvitløk. Kombiner alle ingredienser og fylling er klar.
 
Rull deigen til en lang "slange" en tomme i diameter. Skjær deigen i en tomme intervaller og ruller bitene ut i sirkler med floured rullende pin 1 / 16 til 1 / 32 av en tomme tykk. Legg en teskje av kjøttet fylle i midten og brett deigen over, klemming kanter fast til fullstendig forsegle hver pelmen inn i en liten pakke. Det bør ikke være noen
hull i deigen for å bevare smaken og konsistensen av kjøtt inni. Enn klype 2 sider av pelmen å få den endelige formen.
 
Kok en generøs mengde vann med 1-2 ts. salt. Drop nok pelmeni i kokende vann. De er klar til å spise når de flyter til toppen i 3-4 minutter og bli der. Ta pelmeni ut med skimmer. Legg 1-2 teskje smør. Serveres med rømme. Hvis du gjorde alt rett hver pelmen skal se ut som vist på bildet, uten hull og med en dråpe deilig kjøttkraft inni.

Sendt inn av Jana

Forsiden akkurat nå
Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget
Ukens kake
Sjokoladekake med ganache

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Når du først har fått smaken på konditorkremen ganache, går du aldri tilbake til vanlig glasur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er knapt mulig å lage middagen raskere (og billigere)
Dagens rett

Det er knapt mulig å lage middagen raskere (og billigere)

Ferdige nudelpakker er en enkel og billig basis for raske middager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her