Rullekake:
- Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og bland det i røren sammen med vannet.
- Fordel røren over to bakepapir, og spre den tynt utover.
- Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Sett kaken på sukret papir.
Marengssmørkrem: - Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.
- Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i bollen til mikseren. Visp marengsen raskt i rundt 5–10 minutter.
- Visp i lav til middels høy hastighet, og tilsett det romtempererte smøret – litt om gangen. La smøret blande seg fullstendig med marengsen før du tilsetter den neste smørbiten, og visp til marengsen er helt jevn.
- Lag puré av halvparten av bærene i en mikser eller med stavmikser. Sil gjennom en fin sil hvis du ikke ønsker å ha med kjernene. Bland pureen i smørkremen, og rør forsiktig til kremen er jevn. Kremen skal være luftig og jevn.
Tips:
Hvis kremen skiller seg, er dette lett å løse. Hvis den er for kald, varmer du den opp en liten stund over vannbad og visper den. Hvis den er for varm, kan du la skålen stå i kjøleskapet en stund før du fortsetter å vispe.
Lyst til å lage en annen rullekake?
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig