Sett ovnen på 175 grader. Vask rødbetene og legg dem i en ildfast form dekt med havsalt. Sett inn i ovnen og la steke i 45 minutter til de er møre. Avkjøl litt, skrell og del opp i skiver eller terninger.
Blant olje, sitrussaft, eddik, spisskummen, paprika og most hvitløk med oppbløtte tranebær. Smakt til med salt og pepper og hell over de lune rødbetene. Bland godt og vend inn korianderen. Server med godt brød, rester av god ost, fisk eller kjøtt om ønskelig.
Tips:
Denne salaten holder seg veldig godt i kjøleskapet. Tilsett alltid korianderen like før servering.
Tips 2:
I stedet for tranebær kan du bruke berberisbær som fås kjøpt i tyrkiske butikker. Bittesmå syrebomber.
Se alt du kan lage av rødbeter
Her finner du veldig mange vegetarretter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig