Risotto med steinopp og cherrytomater
Foto: Inkognito

Risotto med steinopp og cherrytomater

Denne risottoen er enkel å lage, men svært raffinert. Med skogsopp eller sjampinjong og cherrytomater blir den like god som det høres ut som.

Fremgangsmåte

  1. Rens soppen og del den i biter.
  2. Fres steinsopp, ris og sjalottløk i olivenolje til risen er godt dekket av olje og løken blank.
  3. Tilsett hvitvin, rør rundt med en sleiv eller slikkepott hele tiden.
  4. Tilsett vann (eventuelt kraft eller buljong), litt av gangen, under stadig omrøring.
  5. Risen er ferdig når den er myk, men den bør ha en litt hard kjerne. Vend inn smør og parmesan. Smak til med salt.
  6. Lag et snitt i cherrytomatene. Dypp dem 5 sek i fosskokende vann. Avkjøl straks i isvann. Fjern mesteparten av skinnet.

Servér risottoen straks den er ferdigkokt med cherrytomater og en rå eggeplomme.

Tips: Hvis du ønsker en fyldigere smak kan du bruke en tynn kyllingkraft i stedet for vann.

Tips: Til risotto kan det gjøre seg med noen biter med en helt annen konsistens. Du kan for eksempel tørke litt spekeskinke i ovnen til den er skikkelig god og sprø.

Mange flere oppskrifter med risotto

Her er alt du trenger å vite om pasta

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her