- Rens soppen og del den i biter.
- Fres steinsopp, ris og sjalottløk i olivenolje til risen er godt dekket av olje og løken blank.
- Tilsett hvitvin, rør rundt med en sleiv eller slikkepott hele tiden.
- Tilsett vann (eventuelt kraft eller buljong), litt av gangen, under stadig omrøring.
- Risen er ferdig når den er myk, men den bør ha en litt hard kjerne. Vend inn smør og parmesan. Smak til med salt.
- Lag et snitt i cherrytomatene. Dypp dem 5 sek i fosskokende vann. Avkjøl straks i isvann. Fjern mesteparten av skinnet.
Servér risottoen straks den er ferdigkokt med cherrytomater og en rå eggeplomme.
Tips: Hvis du ønsker en fyldigere smak kan du bruke en tynn kyllingkraft i stedet for vann.
Tips: Til risotto kan det gjøre seg med noen biter med en helt annen konsistens. Du kan for eksempel tørke litt spekeskinke i ovnen til den er skikkelig god og sprø.
Mange flere oppskrifter med risotto
Her er alt du trenger å vite om pasta