Risgrøt:
Lag risgrøten som anvist på pakken, men ha i vaniljestang.
Del denne i to og skrap ut frø og la både frø og stang koke sammen med grøten.
Bruk gjerne en tykkbunnet kjele til dette slik at grøten ikke brenner seg. Avkjøl.
Riskrem:
Pisk fløte og sukker til myk krem. Ha grøten i og vend dette forsiktig sammen. Ha til slutt i creme fraiche og sett det hele i fryseren.
La dette stå i 2-3 timer. Rør i isen hver halvtime for å unngå at isen krystalliserer seg.
Bringebærsaus:
Kok opp vann, sukker og sitronsaft i en kjele. Ha i vaniljestangen som er delt på langs. La dette trekke.
Trekk kjelen fra platen og ha i bringebær. Om du bruker frosne bringebær kan det være greit å la dette trekke 20-30 minutter.
Kjør blandingen i matprosessor og sil sausen slik at du ikke får steiner i sausen.
Serveres med friske bringebær og pyntes med sitronmelisse.
Tips: For en søtere variant av riskremen kan du erstatte creme fraiche med Philadelphiaost. Da vil syrligheten i sausen bli skarpere og riskremen søtere.
Sendt inn av
Anne Brith Davidsen (tekst og foto)