Riskrem med bærsaus
Opplysningskontoret for meieriprodukter

Riskrem med bærsaus

En slik dessert er det få som kan motstå. Når du legger til sausen er det garantert enda færre.

Fremgangsmåte

  1. Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i kald risgrøt og hakkede skåldete mandler.
  2. Tradisjonell rød saus:
  3. Gi rød saft og vann et raskt oppkok i en kjele.
  4. Rør potetmel ut i kaldt vann. Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt.
  5. Når sausen koker opp, trekkes den til side. Blir sausen stående og koke, blir den grå og seig. Avkjøl sausen.
  6. Bærsaus:
  7. Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake).
  8. Tilsett sukkerlaken i en hurtigmikser eller foodprosessor.
  9. Tilsett røde bær og kjør det hele sammen. Sausen kan siles eller den kan serveres som den er.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller
+
Godbiter i pollisten

Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller

To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
+
Ukens vin

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol

Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne
Dagens rett

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne

En nydelig rett av kylling og eksotiske krydder sprer matglede i desembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her