Reinsdyrfilet med jordskokk, poteter og valnøttsmør
Foto: www.matsdreyer.no

Reinsdyrfilet med jordskokk, poteter og valnøttsmør

Det er på tide at alle skjønner at også honningbakte gulrøtter, hvit asparges, rosenkål og purreløk trives over glødende kull.

Fremgangsmåte

Forberedelser:

Pensle reinsdyrfiletene med 2 ss rapsolje og krydre med salt og pepper.

Del jordskokkene og potetene i to, eller i grove biter hvis de er store. Vend jordskokker og poteter i 2 ss rapsolje og legg dem i en pakke av aluminiumsfolie. Topp med smør, valnøtter, salt og pepper.

Ved grillen:
Sett aluminiumspakken med grønnsakene på indirekte varme på grillen. La stå til både potetetene og jordskokkene er møre. Dette tar ca 40 minutter.

Grill reinsdyrfiletene på direkte varme til de er gyllne. Flytt over på indirekte varme og la ligge til de har en kjernetemperatur på 56 grader. La kjøttet hvile i 5 minutter før servering.

Servering:
Skjær kjøttet i fingertykke skiver og server sammen med jordskokkene og potetene. Bruk valnøttsmøret som ligger i bunnen av aluminiumsfolien som saus. Topp med friske bjørnebær.

Tips:
Pynt gjerne retten med spirer eller friske urter for ekstra farge og smak.

Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr

Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her

Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva

Les om det fantastiske reinkjøttet her

Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene

Her finner du deilige retter med vilt

Her får du svært så praktiske kokketips

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Jan Ivar Nykvist, Sunt på grillen, kandidat Beste Norske kokebok 2019

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her