Pumpkin pie - gresskarpai
Foto: Alf Börjesson

Pumpkin pie - gresskarpai

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett sukker, eggeplommer og vann og kjør det raskt sammen til en smidig deig. Dekk til deigen og sett den kaldt i ½ time.

Skrell gresskaret, del det i to og ta ut frøene. Del fruktkjøttet i biter og kok det i lettsaltet vann i ca. 15 minutter til det er mørt. Mos fruktkjøttet i en matprosessor. Avkjøl pureen.

Kjevle ut paideigen til en leiv og kle en paiform med deigen. Skjær vekk overflødig deig og prikk deigen med en gaffel. Forstek paibunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er gyllen. Visp sammen gresskarpuré, egg, fløte, sukker, salt og krydder. Fordel fyllet i paiskallet og stek paien videre ved 180 °C litt under midten i stekeovnen i ca. 40 minutter eller til paien har stivnet. Server med pisket krem.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Hellas
    Hellas
    Volum: 0.75 l Pris: 142.00 kr Bestillingsutvalg
    88 POENG
Forsiden akkurat nå
Fyll woken med lekker ishavsrøye og masse grønnsaker, og middagen er klar om et øyeblikk
Dagens rett

Fyll woken med lekker ishavsrøye og masse grønnsaker, og middagen er klar om et øyeblikk

Wok er en hverdagshit siden det tar veldig kort tid og du på denne måten også sikrer at middagen blir skikkelig sunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen
Dagens rett
Biff med aromasmør og potetsalat

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen

Det er ikke mye som skal til for å gjøre fredagsmiddagen ekstra smaksrik. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På kvinnedagen må det ble en ekstra god festmeny - som alle kan klare
Dagens rett

På kvinnedagen må det ble en ekstra god festmeny - som alle kan klare

Det er lørdag og kvinnedag - og dagen du skal skjemme bort din kjære - eller deg selv med en ekstra god hovedrett og en dessert som går i en annen mage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her