pizzabunn

Ingredienser
2-4 dl vann, lunkent (avhengig av hvor mye pizza du vil lage)
25-30-35 gram gjær. ( her tar jeg på gefühlen)
En dæsj med salt.
Nok mel til deigen slipper bollen.
Litt olivenolje,gjerne extra virgin

Fremgangsmåte

bland vann og gjær sammen,og rør forsiktig til gjæren løses fullstendig.
Ha så oppi saltet.
Tilsett så oljen, og tilslutt melet.
Når deigen er jobbet godt sammen, ta den ut av bollen og hell den på en melet overflate. Kna den nå i _minst_ en halv time,til deigen blir glatt og skinnende.(Ti minutter i kjøkkenmaskinen,om du har det)

Dette er essensiellt for å få en god pizzadeig, siden mel+vann fører til dannelse av gluten. Det er dette stoffet som gjør at deigen er i stand til å utvide seg,men samtidig holde på formen.
(omtrent akkurat som tyggegummi. Faktisk er det ingenting i veien for at du kan kna pizzadeigen i munnen,siden gluten, akkurat som tyggegummi, ikke er vannløselig) Ved å kna deigen, fører du til at alle gluteinmolekylene hekter seg sammen og lager lange kjeder som strekker seg igjennom hele deigen.

Test for å finne ut om du har knadd deigen nok:
Ta ut et lite stykke deig , og form det til en ball. Strekk deigen ut mellom fingrene dine,som om du skulle laget en mini-pizza med tomlene, helt til du ender opp med en slags tynn membran, ikke ulikt skinnet på en tromme. Om du klarer å se fingrene dine igjennom når du holder den opp mot lyset, uten at deigen revner, da er den ferdig.
Om den ryker før, ja da må det knas mer:)

Sendt inn av Bjørnar Wilhelmsen

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her