- Ha mel i en bolle. Pisk ut tørrgjæren i lunkent vann. Ha i olje og salt og rør det inn i melet.
- Tips:
Ved å blande inn grovt mel i blandingen, får du en annen type pitabrød. - Kna til fin fast form elastisk og ikke klissete. Enten for hånd eller med kjøkkenmaskin.
- Dekk bakebollen med kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ha deigen ut på et melet bakebord, og arbeid til smidig. Del inn i 16 emner og bak dem ut som når du lager rundstykker. La etterheve i 10 minutter.
- Kjevle bollene flate - ca 1 cm. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. La etterheve under kjøkkenhåndkle til nesten dobbel størrelse, ca. 45 min.
- Stek pitabrødene midt i ovnen ved 225 grader i 8–10 minutter.
- Pitabrødene blåser seg opp og det er dette som skaper hulrommet i brødene.
- Avkjøl på rist.
Del pitabrødene langs kanten og fyll dem med med pålegg, dressing og grønnsaker. Du kan også pensle med olje og grille rett før servering.
Se alt det deilige du kan bruke pitabrød til
Her får du mange veldig gode oppskrifter på brød i mange varianter.
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig