Bunn:
Eggehvite og sukker piskes stivt. Peanøtter males og kjeksen smuldres, røres forsiktig inn i marengsen. Stekes i to former (22cm) nederst i ovnen ved 175 grader i 20-25 min.
Fyll:
Kremfløten stivpiskes og has mellom de to bunnene og oppå kaken.
Sjokoladekrem:
Eggeplommene og sukker piskes til eggedosis. Sjokoladen og margarinen smeltes. Ha i kaffen, avkjøl. Blandes forsiktig inn i eggedosisen. Has oppå kaken og på sidene.
Pynt med grovhakkede peanøtter.
NB Det beste resultatet får du med usaltede peanøtter. Hvis du ikke får tak i det, tørk peanøttene godt med kjøkkenpapir før bruk.
Tips1: Du kan godt bytte ut peanøttene helt eller delvis med pistasjnøtter. Det smaker himmelsk.
Tips2: Du kan lage denne kaken i en langpanne, droppe fløtekremen, pynte med sjokoladekremen og nøttene og skjære ut porsjonstykker.
Peanøtter passer nemlig også i tørre julekaker - bare se her
Her finner du veldig mange oppskrifter på julekaker