Parmesanflette
Parmigiano Reggiano/Foto: Steve Lee

Parmesanflette

Dette brytebrødet er perfekt som en snack ved siden av spekeskinke eller som tilbehør til en grønnsakssuppe.

Fremgangsmåte

Hell melet i en stor bolle og rør inn salt, sukker og gjær. Tilsett vann og bland sammen for hånd, kna deretter deigen sammen. 

Hvelv deigen ut på et lett strødd underlag og kna den godt i 10 minutter. Legg den over i en stor bolle smurt med olje, og dekk den med et rent håndkle. La heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 1 time).

Kna deigen lett i 1 minutt, kjevle den deretter ut på et lett strødd underlag til en firkant på omtrent 50 x 30 cm.

Smør rød pesto eller soltørket tomatpasta ut over deigen. La det være igjen 2 cm langs den ene langsiden. Fordel rosmarin og parmesan jevnt ut over deigen. Start med den ytre langsiden og rull firkanten sammen til en pølse. Trykk den sammen på langsiden slik at den blir lukket. Form rullen til en ring og fest endene sammen.

Legg kransen over på et stort, smurt bakebrett. Skjær 16 jevne skiver med en skarp kniv, uten å skjære helt gjennom, og slik at sirkelformen beholdes. Vri hver skive slik at snittflaten vender opp. Strø over valmuefrø. La heve på et lunt sted i 30–40 minutter.

Tips:
Du kan godt bruke sesamfrø i stedet.

Forvarm ovnen mens kransen ligger til heving til 210 °C, varmluft 190 °C. Stek fletten i 20–25 minutter til den er luftig og gyllenbrun. Avkjøl på rist. 

Strø over parmesan-skiver og kvister av rosmarin, og server med oliven, artisjokk og soltørket tomat i olivenolje.

Her finner du flere oppskrifter på brytebrød

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Parmigiano Reggiano/Foto: Steve Lee

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her