Pannekaker:
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre.
Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time.
Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag.
Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.
Soppstuing:
Skjær sopp og løk i skiver og stek dem i smør i en stekepanne. Tilsett rømme eller fløte/melk og la koke litt inn.
Smak til med soyasaus, sennep, salt og pepper. La trekke noen minutter før servering.
Pynt:
Rør ut sitron i setterrømme og smak til med salt og pepper. Fyll i en spruteflaske og lag mønster over pannekakene før servering.
Se våre andre oppskrifter på pannekaker
Her finner du veldig mange vegetarretter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev