- Ha hvetemel i en bolle. Bland egg og melk og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
- Dekk til røren og la den stå i ca 30 min. Mens røren sveller lages eplefyllet.
- Fyll:
- Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver.
- Tilsett eplene, smøret og lønnesirup i en stor tykkbunnet kjele. Kok dem over middels varme under stadig omrøring til eplene begynner å bli møre.
- Tilsett finhakkende pekannøtter. Slå av varmen.
- Varm en liten teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen.
- Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Smør pannen om nødvendig.
- Legg pannekakene på et fat etter hvert som du steker, og hold dem varme. Fordel litt av det varme eplefyllet inni hver pannekake ved servering.
Server gjerne pannekakene med vaniljekesam eller pisket kremføte.
Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Her kan du lære om det som gjør norske epler så gode
Eller hva med en oppskrift på middagsretter med epler
Se våre fristende drinker med epler
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig