Pannegrillet lammefilet av utegangarsau fulgt av grønnsaksragu, potet- og kantarellterte, rosmarinsmør
Jon og Anna Aga, Vega Havhotell

Pannegrillet lammefilet av utegangarsau fulgt av grønnsaksragu, potet- og kantarellterte, rosmarinsmør

Du kan grille lammefiletene i en panne. Her får du oppskriften på det hele som skal til for å lage et festmåltid.

Fremgangsmåte

Lammefilet:
Vend filetene i olivenolje og krydre med sort kvernet pepper, rosmarin og salt. Grill i grillpanne i 5 min. på hver side. Pakk kjøttet i aliminumsfolie og la det hvile i 5 minutter før det skjæres i skiver.
 
Grønnsaksragu:
Freses i smør og olivenolje til "al dente". Krydres med kvernet hvit pepper, strø Maldonsalt over ved servering.
 
Potet- og kantarellterte:
Bruk en terteform 25- 28 cm i diameter. Bland smør og mel. Tilsett vann og rør med hendene til en smidig smet. La stå i en time på kjøl, før den kjevles ut og has i terteformen og stekes i 200 gr. i 10 min.
 
Fyllet:
Kutt løken og kok den myk i melken og fløten. Ha løkblandingen med dillen i en mikser og miks til en fin pure. Bland i egg og kjør igjen. Smak til med nykvernet hvit pepper og salt.

Fordel kantareller, poteter og purreløk i den ferdigsteket terteformen, slå over egg -og løkblandingen. Stekes i ovn 175 gr i ca. 30 min. til midten har samme konsistens som kantene.

Rosmarinsmør:
Balsamico slås over alle ingrediensene. La stå og trekke i 1 time ved middels varme. Tilsett det varme smøret, og varm opp til kokepunktet.

Sendt inn av Jon og Anna Aga, Vega Havhotell

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her