Panacotta med et hint av pasjonsfrukt:
Kok opp mascarpone, sukker, fløte og pasjonsfruktpuré. Kjør med stavmikser til blandingen blir glatt. Bland inn gelatin.
Porsjoner i små glass
Apricosconsommé:
Smelt sukkeret til lys karamell. Bland inn grovkuttet aprikos og resten av ingrediensene.
Småkok i 10 minutter og sil gjennom et klede.
Hell over panacottaene i glassene.
Karamellform:
Smelt smør, bland i glukose og melis, sikt inn melet.
Stek på silikonmatte og form til sylindrer. Fyll med sorbet før servering.
Aprikos- og vaniljesorbét, fruktsalat med basilikum og peachlikør:
Bland alt (ikke juicen) og kok i 10 minutter. Ta ut begge vaniljestengene og kjør deretter til puré. Sil og tilsett eplejuice samt limesaften. Kjør i ismaskin og fyll i sprøytepose.
Fruktsalat med basilikum og peachlikør:
Finkutt frukten og bland med limesaft, basilikum og likør. Karamelliser appelsincesten.
Balsamico-anissirup:
Kok alt og sil.
Sendt inn av
Kjøkkensjef Ulf Wadenstrøm,Sjøhuset Restaurant, Kristiansand