Oves Steinbit med glaserte gulrøtter

Fremgangsmåte

Begynn med sausen Kok en god fiskekraft med ca 6 dl vann. Bruk ulike typer fisk hvis du har. Putt også i rekeskallet. Det må skylles for å få ut saltet. Sil kraften og reduser den til 2 dl. P.S: hvis du bruker fiskebuljong, må du bruke 2 dl som du ikke koker inn. Hvis du koker inn buljong, blir det altfor salt. Surr finhakket hvitløk og sjalottløk i smøret på svak varme i noen minutter. Det må ikke bli brunt. Tilsett 1 dl hvitvin. Kok inn til væskemengden blir ca 3 spiseskjeer. Tilsett fløte, kraft og krydderier. La dette koke forsiktig i noen minutter. Sil deretter sausen slik at du tar ut løken og urtene. Smak til med salt og pepper. Den kan nå stå til du nesten er ferdig med resten av maten. Før du serverer sausen må den jevnes og kokes et par minutter.
 
Glaserte gulrøtter: Del gulrøttene i 5cm lange biter. Del dem i 2 evt 4 alt etter tykkelsen. Bland kraft, sukker, smør, salt og pepper i en gryte. Kok opp og legg i gulrøttene. Ta gulrøttene ut når de er gjennomkokt. Kok deretter inn væsken slik at det blir igjen en tykk sirupsaktig væske i gryta. Putt i de ferdigkokte gulrøttene og vend dem i et par minutter slik at de blir varme og blanke.
 
Fisk: Lag en gryte med 3 liter vann og ta i salt etter smak. 1 - 1,5 dl. Del filetene opp i serveringsstykker. La fisken trekke i vann som er nær kokepunktet, men ikke koker, til den er ferdig. Tiden avhenger av størrelsen på fileten.
 
Varm opp tallerkener i stekeovnen. Anrett maten og server med kokte poteter. Garantert suksess.

Sendt inn av Ove Rekstad

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Basisutvalget
    85 POENG
Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her