Ørret i folie
Foto: vikif

Ørret i folie

Når du bake hel ørret i folie, bevarer du all smaken.

Fremgangsmåte

  1. Vask, rundrens og tørk fisken godt. 
  2. Dryss salt, pepper og litt sitronsaft i buken, gjerne også kvister av persille og dill.
  3. Tips: Du kan også legge sitronbåter inn i kutt du gjør i skinnet som på bildet.
  4. Legg fisken på aluminiumsfolie og pakk den inn. Stek den ved 200 grader, beregn ca 45 min for hel, stor fisk og ca 30 min for små fisker
  5. Løft fiskekjøttet ved ryggbenet med en kniv og kontroller om det er gjennomstekt.
  6. Vi kan servere fisken varm el kald sammen med kokte poteter, agurksalat og pepperrotkrem.
  7. Pepperrotkrem: Pisk fløten stiv og smak den til med sukker og finrevet pepperrot. La gjerne kremen stå litt, og smak på den rett før servering

    Tips:
    Mens vi likevel har pepperroten fremme, kan det være en ide å lage dobbel porsjon krem, evt med pisket seterrømme eller creme fraiche. Sprøyt store rosetter på bakepapir og frys den ned. Pakk dem inn etter at de er fryst, og server dem halvtint til kald laks eller ørret.

Her finner du mange deilige retter med ørret

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser
Dagens rett

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser

Enkelt, velsmakende og kjernesunt er stikkordene for dagens supre oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her