- Vask, rundrens og tørk fisken godt.
- Dryss salt, pepper og litt sitronsaft i buken, gjerne også kvister av persille og dill.
- Tips: Du kan også legge sitronbåter inn i kutt du gjør i skinnet som på bildet.
- Legg fisken på aluminiumsfolie og pakk den inn. Stek den ved 200 grader, beregn ca 45 min for hel, stor fisk og ca 30 min for små fisker
- Løft fiskekjøttet ved ryggbenet med en kniv og kontroller om det er gjennomstekt.
- Vi kan servere fisken varm el kald sammen med kokte poteter, agurksalat og pepperrotkrem.
- Pepperrotkrem: Pisk fløten stiv og smak den til med sukker og finrevet pepperrot. La gjerne kremen stå litt, og smak på den rett før servering
Tips:
Mens vi likevel har pepperroten fremme, kan det være en ide å lage dobbel porsjon krem, evt med pisket seterrømme eller creme fraiche. Sprøyt store rosetter på bakepapir og frys den ned. Pakk dem inn etter at de er fryst, og server dem halvtint til kald laks eller ørret.
Her finner du mange deilige retter med ørret