- Bunn: Til denne oppskriften, trenger du en rund form, ca. 20 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 grader.
- Bryt sjokoladen i biter og smelt den med smøret ved svak varme. Avkjøl.
- Skill eggene i plomme og hvite. Visp eggeplommene og halvparten av sukkeret hvitt og porøst. Rør det ned i sjokoladeblandingen.
- Visp eggehvitene stive med resten av sukkeret.
- Vend eggehvitene forsiktig i sjokoladeblandingen. Hell deigen i godt smurt form.
- Stek til kaken har nesten stivnet, ca. 30 minutter. Dekk til med folie og la den avkjøles i kjøleskap.
- Glasur: Bryt sjokolade til glasuren i biter, legg den i en kjele med fløten.
- La sjokoladen smelte ved svak varme.
- Legg sjokolademoussekaken på fat og smør glasuren over.
Tips: Pynt kaken med sjokolade, frisk frukt eller bær alt etter hva årstiden gir tilgang på.
Flere fristende sjokoladekaker