Ishavsrøye:
- Vend skinnsiden av fiskestykkene i en blanding av mel, salt og pepper, deretter i pisket egg og tilslutt i mandelflarn.
- Varm opp en stekepanne, ha i oljen og smøret og la det slutte å frese før du har i fisken, skinnsiden ned.
- Fisken stekes til mandlene er gylne, ca 1 minutt, på høy temperatur.
- Legges over på brett, skinnsiden opp, og stekes ferdig i forvarmet ovn som holder 200 grader i ca 3 minutter.
Potet-pepperrotgrateng:
- Fres løk og hvitløk i usaltet smør til de er myke og blanke, tilsett fløten og kok opp.
- Potetene kuttes i tynne skiver på mandolin eller på kjøkkenmaskin. Når fløten koker tilsettes potetene.
- La dette koke i et par minutter mens du rører forsiktig. Når kremen tykner litt tilsettes dijon, pepperrot, salt og pepper.
- Bakes, gjerne i runde porsjonsformer, i ovn ved 200 grader til poteten er mør, ca 30 minutter.
- La gratengen hvile noen minutter før servering.
Kulturmelksalat:
- Bland kulturmelk, eddik, sukker, sitron og salt.
- Slå dette over den finsnittede issalaten i en bolle.
- Bland godt og server umiddelbart.