Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær lutefisken i serveringsstykker og legg dem med skinnsiden ned i en langpanne med kanter.
Dryss med salt og la dem ligge i 30 minutter. Hell av vannet som trekkes ut.
Ha pepper over fisken og dekk langpannen med aluminiumsfolie.
Stek lutefisken i stekeovnen i ca. 40 minutter.
Skjær chorizo i tynne skiver og rist dem i tørr stekepanne.
Ertepuré:
Bland erter med kremfløte og hakket mynte, og gi det et oppkok så ertene tiner.
Mos alt sammen og sil puréen.
Smak til med salt og pepper.
Soyasmørsaus:
Kok opp fiskekraft, kremfløte og soyasaus, rør inn maisennajevner og la sausen koke i 2 minutter.
Rør inn kaldt smør rett før servering.
Server lutefisken med ertepuré, soyasmørsaus og kokte poteter ved siden av.
Tips: Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.
Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene
Verdens beste ertestuing til lutefisken
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig