- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær lutefisken i serveringsstykker og legg dem med skinnsiden ned i en langpanne med kanter.
- Dryss med salt og la dem ligge i 30 minutter. Hell av vannet som trekkes ut.
- Ha pepper over fisken og dekk langpannen med aluminiumsfolie.
- Stek lutefisken i stekeovnen i ca. 40 minutter.
- Skjær chorizo i tynne skiver og rist dem i tørr stekepanne.
- Ertepuré:
Bland erter med kremfløte og hakket mynte, og gi det et oppkok så ertene tiner. - Mos alt sammen og sil puréen.
- Smak til med salt og pepper.
- Soyasmørsaus:
Kok opp fiskekraft, kremfløte og soyasaus, rør inn maisennajevner og la sausen koke i 2 minutter. - Rør inn kaldt smør rett før servering.
- Server lutefisken med ertepuré, soyasmørsaus og kokte poteter ved siden av.
Tips:
Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.
Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene