- Rist brødet og smør litt godt smør på det.
- Dekk brødskiven med salat og legg eventuelt på litt hjemmelaget remulade.
- Fordel eggeskiver på smørbrødet og legg på et fiskestykke eller biter av kokt fisk på toppen.
- Legg på litt ekstra remulade og pynt med ferske reker og server gjerne med sitron ved siden av.
Tips: Har du ikke ferdig kokt laks er det ingen kunst å posjere laksefileter.
- Kutt opp benfrie fileter i passe porsjonsstykker med skinnet på og strø over litt salt. La filetene ligge mens du koker opp godt saltet vann (her kan du godt smaksette med sitronskiver, dill eller andre krydder du liker).
- Skyll av saltet fra filetene og legg dem i en ildfast form med skinnet opp. Hell over laken (vannet) til den dekker fisken.
- Når du kan trekke av skinnet uten makt er filetene perfekt kokt og klare til servering.
Lyst på et annet smørbrød finner du veldig mange oppskrifter her