Mandelbunn:
1 bakeplate, 30 x 25 cm. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Kjør mandler og hvetemel til fint mel i en matprosessor. Bland mandelmelet med melis.
Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Vend mandelblandingen i marengsen med en slikkepott. Tilsett litt konditorfarge.
Kle en stekeplate med bakepapir og stryk røren utover i et ca. 1 cm tykt lag. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Prøv å løfte opp et hjørne av bunnen. Slipper den bakepapiret, er bunnen ferdig.
Limekrem:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter.
Kjør mascarpone, sukker og limejuice til en glatt masse i en matprosessor.
Varm appelsinjuicen til kokepunktet og ta den av platen.
Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme appelsinjuicen.
Tilsett appelsinjuicen i ostemassen og rør den godt inn. Dette kan gjøres i matprosessoren.
Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott.
Fyll i små porsjonformer, gjerne savarinformer, og sett i fryseren, eller ha massen i en sprøytepose og sett i kjøleskap.
Stikk ut små rundinger av bunnen. Ta den fryste kremen ut av formene og sett til tining på bunnen, eller sprøyt litt krem på bunnen. Pynt med friske bringebær.
Sendt inn av
Sverre Sætre