Limekrem
Foto: Eva Brænd

Limekrem

Fremgangsmåte

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 15 minutter. Kok opp 10 g sukker og limesaft i en kjele og ta den av platen. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen og rør den godt ut i den varme limelaken. La den avkjøles i romtemperatur.

Pisk 20 g sukker og eggehvite til stiv marengs. Pisk fløten til krem med 60 g sukker Når limelaken er kald vendes den inn i kremen med en slikkepott. Vend så inn marengsen med en slikkepott.

Fyll limekremen i savarinformer og sett i fryseren til den er fryst. Det tar ca. 3 timer. Ta kremen ut av formene. Sett dem til tining i kjøleskapet. Det tar ca. 20 minutter. Server gjerne på samme bunn som ananasterten, men bakt uten ananasbiter.

Sendt inn av Konditor Sverre Sætre

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her