- Limefromasj:
- Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 5 minutter.
- Kok opp limesaft og 10 g sukker i en kjele under omrøring til sukkeret har løst seg opp. Ta kjelen av platen. Hell av vannet fra gelatinen og smelt de i limelaken. La blandingen avkjøles.
- Pisk eggehviten nesten helt stive. Tilsett 20 g sukker gradvis under visping i den stive eggehviten. Visp til det blir en luftig og stiv marengs.
- Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
- Visp kremfløten med 60 g sukker og vaniljefrø til luftig krem i en tredje bolle. Rør inn avkjølt limelake i kremen med en slikkepott.
- Til slutt vendes marengsen forsiktig inn i kremen. Fyll limekremen i kuvert skåler/former og sett de i kjøleskapet i noen timer.
- Vaniljemakroner:
- Kjør mandler og melis i en foodprosessor til det blir et fint mel.
- Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
- Pisk eggehviten nesten helt stive. Tilsett 30 g sukker og vaniljefrøene gradvis under visping i den stive eggehviten. Visp til det blir en luftig og stiv marengs.
- Vend mandelmassen inn i marengsen med en slikkepott. Ha massen i en sprøytepose. Sprøyt ut massen i sirkler. Diameter på sirklene bør være som kuvertformene til limekremen, høyde 1,5–2 cm.
- Forvarm stekeovnen til 180 °C. La den utsprøytede massen stå og tørke i ca 20 minutter før de stekes i 10–15 minutter.
- Hvelv limekremen ut (dypp evt. formen raskt i varmt vann) på toppen. Pynt med sukkerpynt.
- Sukkerpynt:
- Ha ca 100 g sukker i en stekepanne på middels varme. Varm opp sukkeret samtidig som pannen ristes forsiktig. Rør forsiktig når sukkeret har begynt å karamellisere seg (blitt gyldenbrunt).
- Hell karamellen over i en liten mugge e.l. som tåler høy temperatur, og la den renne i tynn stråle ned på bakepapir i fine kruseduller. Avkjøl og løsne forsiktig fra papiret
Lyst til å bake en annen kake med Fromasj så se her