Lettvinte wienerbrød

Her er oppskriften på hvordan du lager dine egne deilige wienerbrød.

Ingredienser

200 g hvetemel
1 ss sukker
125 g smør
50 g gjær
1 dl vann
1 egg
½ ts kardemomme
melisglasur med sitronsaft eller romessens

Fremgangsmåte

  1. Smuldre smøret i melet blandet med sukker.
  2. Rør gjæren ut i lunkent vann og visp sammen egget.
  3. Bland alt rast sammen til en glatt, men ikke seig deig.
  4. Bruk to skjeer og sett deigen med god avstand på bakepapir.
  5. La baksten heve under plast i ca. 1 time til emnene er store og myke.
  6. Stek wienerbrødene midt i ovnen ved 250° i 8-10 min. Avkjøl dem på rist.
  7. Lag melisglasur med sitronsaft eller romessens og bre godt med glasur over wienerbrødene ved servering.

Server dem nystekt, eller lunkne etter opptining.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Linda Baade

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her