Lasagne med pesto og brokkoli
Barilla

Lasagne med pesto og brokkoli

Pastaplatene har nok en lengre historie enn de fleste er klare over. Her får du en oppskrift med lasagne med pesto og brokkoli.

Fremgangsmåte

Fres hvitløken til den er gyllenbrun i fargen. Tillsett tomater, salt og pepper og la det småputre i ca 10-15 minutter.

Skrell zucchini og del i lengderetning i centimetertykke skiver. Skjær brokkolien i mindre biter og kok i 2-3 minuter. Bland pesto, ricottaost og yoghurt.

Smør en ildfast form. Dekk bunnen med et tynt lag tomatsaus, og legg deretter et lag med pastaplater. Dekk pastaplatene med halve pestoblandingen og legg så et lag brokkoli og zucchini. Dekk med et lag tomatsaus og deretter lasagneplater.

Legg på resten av pestoblandingen og dekk med brokkoli og zucchini samt et lag lasagneplater. Dekk lasagnen med resten av tomatsausen og den revne osten. Legg gjerne noen små biter brokkoli som dekorasjon. Gratiner i midten av ovnen på 250 grader i 20 minutter. Dekk lasagnen med aluminiumsfolie de siste minuttene hvis den står i fare for å bli brent. La lasagnen hvile i 5-10 minutter før du serverer. Server gjerne med en frisk grønn salat.

Lasagne er en klassisk rett fra Italia. Gjennom å variere innholdet i lasagnen kan du forandre denne i det uendelige. Lasagne med pesto kombinerer to italienske smaksopplevelser. I oppskriften bruker vi brokkoli og zucchini, men det går også an å bruke aubergine eller paprika.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Barilla

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her