Lasagne med grønnsaker og safran
Foto: Istock

Lasagne med grønnsaker og safran

En lasagne breddfull med deilige grønnsaker, er dagens middagstips med suksessgaranti til deg. Den herlige smaken toppes med bruk av safran.

Fremgangsmåte

  1. Fyll: Alle grønnsakene skjæres i små terninger, bortsett fra sjampinjongene som skjæres i skiver.
  2. Fres løk, selleri og gulrøtter i en stor stekepanne.
  3. Tilsett artiskokker, zucchini, sjampinjonger, brokkoli og paprika.
  4. Smak til med litt salt og pepper.
  5. Hell over hvitvinen og la det småkoke på svak varme i 10 minutter.
  6. Hvit saus: Smelt smøret i en gryte og rør godt mens du tilsetter melet, slik at det ikke klumper seg.
  7. Spe forsiktig i melken og kok opp under omrøring.
  8. Tilsett en klype muskatnøtt og salt.
  9. Lasagne: Bland den hvite sausen med safran og grønnsaker.
  10. Smør en ildfast form med smør og dekk bunnen med saus og litt parmesanost.
  11. Legg deretter på et lag ukokte lasagneplater.
  12. Legg saus og plater vekselvis i 4 lag.
  13. Dekk det øverste laget med rikelig av saus og strø parmesanost på toppen.
  14. Gratiner på 200­°C i ca. 20 minutter. La retten hvile i 10 minutter før du serverer.

Tips:
• For å variere oppskriften kan du bytte ut sjampinjongene med fersk steinsopp

• Du kan også bytte zucchini og brokkoli med ca. 100 g spinat og 150 g poteter i terninger. Det gir en mer karakteristisk smak
• For å unngå at artiskokkene mørkner etter at de er skåret opp, legg dem i vannbad med litt presset sitron til de skal brukes
• Olivenolje tar frem og høyner smaken på råvarene. Hvorfor ikke fremheve smaken ytterligere ved å helle olivenolje over grønnsakene før du serverer?

Her finner du mange andre lasagneretter

Vi byr på veldig mange vegetarretter

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her