- Fyll: Alle grønnsakene skjæres i små terninger, bortsett fra sjampinjongene som skjæres i skiver.
- Fres løk, selleri og gulrøtter i en stor stekepanne.
- Tilsett artiskokker, zucchini, sjampinjonger, brokkoli og paprika.
- Smak til med litt salt og pepper.
- Hell over hvitvinen og la det småkoke på svak varme i 10 minutter.
- Hvit saus: Smelt smøret i en gryte og rør godt mens du tilsetter melet, slik at det ikke klumper seg.
- Spe forsiktig i melken og kok opp under omrøring.
- Tilsett en klype muskatnøtt og salt.
- Lasagne: Bland den hvite sausen med safran og grønnsaker.
- Smør en ildfast form med smør og dekk bunnen med saus og litt parmesanost.
- Legg deretter på et lag ukokte lasagneplater.
- Legg saus og plater vekselvis i 4 lag.
- Dekk det øverste laget med rikelig av saus og strø parmesanost på toppen.
- Gratiner på 200°C i ca. 20 minutter. La retten hvile i 10 minutter før du serverer.
Tips:
• For å variere oppskriften kan du bytte ut sjampinjongene med fersk steinsopp
• Du kan også bytte zucchini og brokkoli med ca. 100 g spinat og 150 g poteter i terninger. Det gir en mer karakteristisk smak
• For å unngå at artiskokkene mørkner etter at de er skåret opp, legg dem i vannbad med litt presset sitron til de skal brukes
• Olivenolje tar frem og høyner smaken på råvarene. Hvorfor ikke fremheve smaken ytterligere ved å helle olivenolje over grønnsakene før du serverer?