- Bolognese - kjøttsaus:
Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger. - Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene.
- Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.
- Tips: Skal sausen brukes som pizzafyll f. eks. i Calzone, bør sausen koke litt lengre, slik at mer væske fordamper og fyllet blir "tørrere".
- Ostesaus:
- Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
- Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
- Legg lagvis lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus. Start med lasagneplater og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost.
- Stekes på 225° C i ca. 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør.
- La lasagnen hvile i ca. 10 minutter før den serveres, slik at den får "satt" seg.
Server med baguette og salat.