- Legg filetene med skinnet ned i en ildfast form eller på et fat.
- Drypp soyasausen og dryss revet sitronskall over fisken.
- Bak i ovn ved 50°C i 1 time og 30 minutter. Ikke bruk varmluft, da kan fisken tørke ut.
- Soyasausen vil delvis karamelliseres og gi fisken et fint blankt preg og et snev av røyksmak.
- Fisken løftes av skinnet ved servering. Den vil være saftig og balansere mellom rå og bakt.
- Agurken bør være kald for å gi en friskest mulig opplevelse.
- Skrell agurken og del den på langs. Skrap ut innmaten med en skje.
- Del den så i 5 - 6 cm lange stykker og videre i små staver.
- Bland sesamolje, limesaft og sukker.
- Rett før servering vender du agurken og hvitløken i marinade.
- Bland resten av marinaden med soya, koriander og olivenolje. Blandingen piskes til en lett saus som dryppes rundt fisken på tallerkenen.
Se alle våre oppskrifter med ishavsrøye
Se flere lekre oppskrifter og les mer om røye her