Langtidsbakt ishavsrøye med asiatisk agurksalat
Foto: Tom Haga

Langtidsbakt ishavsrøye med asiatisk agurksalat

Denne oppskriften med ishavsrøye tar litt tid, men den lager seg nesten helt selv i ovnen ved lav temperatur.

Fremgangsmåte

  1. Legg filetene med skinnet ned i en ildfast form eller på et fat.
  2. Drypp soyasausen og dryss revet sitronskall over fisken.
  3. Bak i ovn ved 50°C i 1 time og 30 minutter. Ikke bruk varmluft, da kan fisken tørke ut.
  4. Soyasausen vil delvis karamelliseres og gi fisken et fint blankt preg og et snev av røyksmak.
  5. Fisken løftes av skinnet ved servering. Den vil være saftig og balansere mellom rå og bakt.
Agurksalaten:
  1. Agurken bør være kald for å gi en friskest mulig opplevelse.
  2. Skrell agurken og del den på langs. Skrap ut innmaten med en skje.
  3. Del den så i 5 - 6 cm lange stykker og videre i små staver.
  4. Bland sesamolje, limesaft og sukker.
  5. Rett før servering vender du agurken og hvitløken i marinade.
  6. Bland resten av marinaden med soya, koriander og olivenolje. Blandingen piskes til en lett saus som dryppes rundt fisken på tallerkenen.

Se alle våre oppskrifter med ishavsrøye

Se flere lekre oppskrifter og les mer om røye her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd og Gastronomisk Institutt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her