Lammesadel med avokadosalat og vinaigrette av granateple
Weber

Lammesadel med avokadosalat og vinaigrette av granateple

Har du ikke forsøkt å lage lammesadel som er det bakerste stykket av ryggen på lam? Når du griller den kan vi love deg en herlig middag med tilbehøret vi anbefaler.

Fremgangsmåte

Avokadosalat:
Skjær avokadoen i to, fjern stenen og skjær kjøttet i skiver. Skyll salat og urter. Skrell og skjær rødløken i ringer. Bland salat, urter, avokadoskiver, løk, revet parmesan og ristede peanøtter.

Vinaigrette av granateple:
Fjern granateplefrøene fra fruktkjøttet, og sørg for at du fjerner den gule membranen fra frøene. Bland granateplefrøene med olje og balsamicoeddik. Smak til med salt og pepper.

Grilling av lammesadel:
Fjern eventuelle sener og uønsket fett fra lammesadlene. Pensle dem med olje, og krydre med sitronpepper og salt. .

Klargjør grillen for indirekte varme, omtrent 180-190° C.

Plasser lammesadlene på den ene siden av grillristen, og brun dem over direkte varme. Flytt dem inn på midten av risten, og sett inn iGrill-føleren i midten av kjøttet. Still inn til ønsket kjernetemperatur på 58° C for middels stekt/blodig. Det kan ta 20-25 minutter. Husk å ha igjen lokket på grillen.

Ta av kjøttet og la det hvile i 10 minutter på et skjærebrett før du skjærer det opp.

Server det oppskårne lammekjøttet med avokadosalat og vinaigrette av granateple.

Oppskrifter med lam på grillen

Mange herlige oppskrifter med lam

Gode tips om grilling

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Weber

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her