Lammecarre

Ingredienser
* 1 ½ kg lammecarré
* salt og pepper
* 3 ts frisk rosmarin
* 2 ss olje til steking
* Ovnsbakte grønnsaker:
* 5 stk. jordskokk
* 1 stk. fennikel
* 2 stk. rødløk
* 6 stk. middels store potet
* 1 stk. rød paprika
* 1 stk. gul paprika
* 1 stk. grønn squash
* 1 stk. hvitløk
* 3 ts provencekrydder
* 2 ts salt
* 1 stk. rød chili
* 2 ½ dl grønnsakbuljong (utblandet)
* 4 ss olivenolje
* 200 g aspargesbønner
* 12 stk. små plommetomat







Skjær carreen mellom beina og server den med de gode grønnsakene og kokte poteter. Sjyen fra grønnsakene er tilstrekkelig som saus.

Fremgangsmåte

Lammecarré selges ofte ferdig krydret. Ellers gni den inn med salt, pepper og rosmarin. Brun carreen pent på alle sider i olje. Ta den opp og la den hvile.
Rens alle grønnsakene. Små gulrøtter kan være hele. Bruker du store, må de skjæres i skiver. Skrell jordskokkene og skjær dem i skiver. Del fennikel i fire fra topp til rot og skjær den så i strimler. Skjær løken i tynne båter. Små poteter skal være hele, store deles i to. Skjær paprikaene i strimler, squash i skiver. Plukk hvitløkbåtene fra hverandre og fjern det tørre skallet. Båtene skal være hele, Rens chilien for frø og hinner og finhakk fruktkjøttet.

Bland alle grønnsakene i en ildfast form. Dryss på salt, pepper, chili og provencekrydder, grønnsaksbuljong og olje og bland alt godt.

Bak grønnsakene midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 225°C.

Skru varmen ned til 180°C. Del aspargesbønnene i to og legg dem i fatet sammen med hele tomater. Legg lammecarreen oppå grønnsakene og stek det hele videre i ca. 15 minutter, til kjøttet er rosa og grønnsakene møre.

Skjær carreen mellom beina og server den med de gode grønnsakene og kokte poteter. Sjyen fra grønnsakene er tilstrekkelig som saus.




Fremgangsmåte:
I ovn ved 225°C i ca. 30 minutter + 180°C i ca. 15 minutter.

Sendt inn av May Solberg

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her