Laksefilet med peanøttcrust, salat av avocado, aspargesbønner og ruccula, pure av blomkål eller jordsskokker, soyasirup
Apéritif

Laksefilet med peanøttcrust, salat av avocado, aspargesbønner og ruccula, pure av blomkål eller jordsskokker, soyasirup

Med denne oppskriften gir du laksefileten ekstra mye smak.

Fremgangsmåte

  1. Laksefilet med peanøttcrust:
    Renskjær laksefileten og del opp i to like stykker. Legg med kjøttsiden opp i en ildfast form. Varm opp peanøttsmør, olivenolje og limesaft. Smør på laksen. Bak i ovn ved 160 grader i 8 minutter.
  2. Salat av avocado, aspargesbønner og ruccula:
    Skjær avocadoen i terninger. Kok bønnene i et par-tre minutter i lettsaltet vann til de er al dente, møre men fortsatt med litt tyggemotstand. Avkjøl i iskaldt vann. Skyll rucculaen. Bland salaten. Lag en dressing av olje og limesaft. Smak til med salt og pepper. Hell over salaten og bland godt.
  3. Pure av blomkål eller jordskokker:
    Skrell og skjær opp jordskokkene eller blomkålen. Kok mørt i lettsaltet vann. Kjør til puré sammen med fløte og smør med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  4. Soyasirup:
    Kok inn til sirupkonsistens. Smak til med limesaft. Den skal være syrlig og salt.
  5. Anretning:
    Fordel puréen på to tallerkener. Legg laksen oppå. Hell soyasirup i syltynn stråle langs kanten. Tegn gjerne hjerter med den hvis du er ekstra kreativ. Legg salat ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her