Finhakk soppen og brun den i en panne i smøret. Tilsett balsamicoen og vannet.
La koke inn i ca 10 minutter, ha soppblandingen i en matbereder og kjør til du har en glatt konsistens. Sett til side.
Hakk nøtter og koriander grovt. Ha nøtter, mandler, sesamfrø, hel pepper og koriander i en tørr, varm panne og bland godt. Rør hele tiden slik at nøttene ikke brenner seg - ta av etter ca 4-5 minutter.
Del hver laksefilet opp i tre like store stykker, krydre med salt og pepper og dekk den med nøtte- og urteblandingen. Stek over middels - høy varme i litt olje i 3 minutter på hver side.
Varm opp vinaigretten og ha i de blansjerte småløkene.
Server laksen med løk, vinaigrette, persille, gode poteter og friske cherrytomater.
Tips: Å blansjere vil si å koke grønnsaker i godt saltet vann til de blir nesten møre og så avkjøle de hurtig i iskaldt vann. Bruk ca 1 ss salt pr liter vann ved blansjering.