Start med å lage nepemos.
Skrell og kutt nepene i terninger, og kok disse møre i vann, ca. 10 minutt.
Hell av vannet, ha i smør og mos med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Kle en stor gryte med aluminiumsfolie, slik at noe av folien også vil dekke lokket på gryten.
Ha i brunt sukker, rosmarin, spisskummin og knuste einerbær.
Sett gryten på plate på full varme og vent til det begynner å røyke.
Del torken i 4 like store deler, og ha litt maldonsalt på. Legg dem i en grønnsaksrist, som så settes i gryten.
Sett på lokk, og dekk over kantene med folien.
Skru ned varmen litt, og la stå i 12 minutt. Trekk så gryten av varmen, og la stå med lokk i ytterlige 10 minutter.
Grovhakk løk, og del reddiker i halvcentimeter tykke skiver. Surres i smør til løken er gyllen.
Smelt smør, og bland inn røkt paprika.
Når alt er ferdig, legges torskestykkene på tallerkenen, nepenos legges ved siden, smørstekt løk og reddik has over mosen, og kryddersmør has over torsken.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig