Kokos- og limemousse med hasselnøttganache og kakaobunn
Foto: Eva Brænd

Kokos- og limemousse med hasselnøttganache og kakaobunn

Fremgangsmåte

Sjokolade bisquit uten mel:
Eggehviten piskes stiv med halvparten av sukkeret, tilsett så resten av sukkeret og pisk videre til marengs. Hell i eggeplommene og kakao og vend massen sammen.  Massen strykes ut på bakepapir eller silpat. Sikt på kakao eller kanel om ønskelig. Stekes ved 170 grader.
Pralinganache:
Kok opp fløte og tilsett oppbløtt gelatin. Tilsett sjokolade og pralinpasta.
Kokos- og limemousse:
Bland kokospuré, limejuice og skall med italiensk marengs og krem tilsett smeltet gelatin. Fylles i bombeform, og legg en støpt sjokolade/pralinring  inni, avslutt med en kakaobunn som går litt innenfor bombeformen.
Italiensk marengs:
Sukker og vann kokes til 121 grader. Pisk opp eggehvitene på halv fart i piskemaskin, spe med kokende sukker og pisk kaldt på halv fart. Marengsen som ikke brukes i kremen gjemmes til dekorering. Bruk fantasien og dryss på litt pynt. Vi valgte denne gangen krystalliserte rødbeter.
Nougatine:
Kok opp glukose og fondant til 158 grader. Hvis du vil kan du tilsette farge ved 140 grader. Avkjøles på silpat og kjøres på blender. Siktes på silikonmatter i runde plater og markeres med utstikker. Varmes noen sekunder i ovn ved 200 grader. Avkjøles.

Sendt inn av Espen Vesterdal Larsen,Gastronomisk Institutt, Oslo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller
+
Godbiter i pollisten

Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller

To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
+
Ukens vin

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol

Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne
Dagens rett

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne

En nydelig rett av kylling og eksotiske krydder sprer matglede i desembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her