Steik klippfisken i olivenolje og smør (50/50). Steik løk, hvitløk, bacon og persillen i oljen.
Lag potetmos av gode poteter og fløte. Når den er litt avkjølt ha i to egg. (potetmosen bør være litt tynn) S
kjær tomatene i skiver. Legg tomatskivene i bunnen av en ildfast form og hell over litt olivenolje.
Kvern over hvit pepper, fordel så over den stekte løken, hvitløken, baconet og persillen.
Legg klippfisken over det og smør et lag med ekte majones over. Dekk det hele med potetmos, ca 2 cm tykt og sett det i ovn på 180-200 grader til retten er gyllenbrun på toppen.
Jeg garanterer for en fantastisk smaksopplevelse. Fikk oppskrifta av venner fra Ellingsøy (klippfiskøy) og serverer den altid med stor suksess. Selv foretrekker jeg Chilensk eller portugisisk rød til denne retten.
Se våre andre oppskrifter med klippfisk
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig