Legg utvannet klippfisk i en kjele med kaldt vann og kok langsomt opp, la fisken trekke i 15-20 minutter til den er ferdig. Ta fisken opp og la den renne av på kjøkkenpapir.
Ta vare på 2,5 dl av fiskekraften. Hvis den er veldig salt, må den spes litt med vann.
Rens fisken og skjær den i fine biter, vend den i en blanding av mel, salt og pepper. Stek fisken lett på begge sider i olje. Legg fisken over i en ildfast form, fres grovhakket løk og tomater kutyet i båter i resten av oljen og fordel den over fisken. Dryss godt med finhakket persille over.
Skjær potetene i skiver og dekk formen med potetene, bland fiskekraft og fløte og hell væsken over. Pensle potetene med smør, sett formen i ovnen ved 175 gr. C og la den stå i ca. 30 minutter.
Server med salat og godt brød.
Tips:
1 kilo utvannet klippfisk tilsvarer 500 gram ubehandlet. Vann gjerne ut i 3 døgn, men 2 døgn holder for denne retten siden
Se alt du kan lage med klippfisk
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig