Klassisk Beef Wellington
Foto: bhofack2

Klassisk Beef Wellington

Med denne oppskriften på Beef Wellington vil du garantert imponere middagsgjestene. Saftig indrefilet innbakt i sprø butterdeig smaker fantastisk.

Fremgangsmåte

  1. Ha sopp, sjalottløk og timianblader i en foodprocessor og kjør til en grov masse. Stek soppblandingen i en stor tørr stekepanne over høy varme. Krydre med salt og pepper.
  2. Når soppblandingen har begynt å få litt farge, tilsett smør og stek videre til all væsken har fordampet. Deglaser pannen med cognac.
  3. Fordel soppblandingen utover et brett og plasser det i kjøleskapet for å avkjøles, ca 10 minutter. Evt kan duxelles lages opptil 4 dager i forveien, så fremt den oppbevares i kjøleskapet. Obs! Husk at smøret vil stivne i kjøleskapet. La derfor duxellen komme til romtemperatur før du senere smører den ut.
  4. Se til at du har et jevnt stykke indrefilet av okse. Her er det viktig at fileten er så sylinderformet som mulig. Krydre indrefileten raust med salt og pepper.
  5. Varm en støpejernspanne over høy varme med olivenolje. Brun indrefileten  raskt, ca 30 sekunder på hver side. Ha indrefileten over på en tallerken og pensle et tynt lag med sennep over. La avkjøles i kjøleskapet til helt avkjølt ca 20-30 minutter.
  6. Kjevle ut butterdeigen til et  jevnt, 0.5 cm tykt rektangel stort nok til å pakke inn indrefileten.  Avkjøl i kjøleskapet til du trenger det.
  7. Rull ut to lag med plastfolie på arbeidsflaten din. Legg skinkeskivene med overlapp, i et stort rektangel midt på folien. Dette laget skal være stort nok til å rulles hele veien rundt duxelles og indrefileten.
  8. Fordel duxelles forsiktig  i et jevnt lag på ca 0.5 cm over skinkeskivene, dette laget kan godt være ca 1 cm fra kantene av skinkeskivene.
  9. Plasser indrefileten oppå soppblandingen i midten av rektangelet. Begynn fra den ene langsiden - løft plastfolien opp og over indrefileten og pakk sopp og skinke godt rundt fileten. Legg plastfolien ned igjen og gjør det samme på motsatt langside. Bruk plastfolien for å rulle det hele godt sammen til et stramt og jevnt sylinder. Pakk inn kortsidene til sist og stram til fra begge ender, mens du ruller rullen, slik at rullen blir fast og jevn. La avkjøles i ca 15 minutter. 
  10. Ta butterdeigen og kjøttet ut av kjøleskapet. Legg to lag med plastfolie på arbeidsflaten din og ha butterdeigen over på denne. Pensle butterdeigen godt med egg.
  11. Fjern plastfolien av kjøttet og plasser midt på butterdeigen. Bruk samme prinsippet som tidligere, og brukt plastfolien for å rulle butterdeigen jevnt og stramt rundt kjøttet.
  12. Kutt av overflødig deig og pass på at alle skjøtene er på samme side. La avkjøles i kjøleskapet i 30 minutter. Du kan godt gjøre alt frem til hit dagen før servering. 
  13. Varm stekeovnen til 200C med stekeplaten i.
  14. Når du er klar til å steke kjøttet, ha det ut av plastfolien, overfør til et bakepapir og skjær et rutemønster på toppen av rullen med baksiden av en kniv.
  15. Pensle med eggeplomme, og forsiktig plasser beef wellington på det varme stekebrettet med skjøten ned og med et digitalt termometer i kjøttet.  i nederste del av ovnen. Stek i 20-25 minutter til butterdeigen er gyllen og kjernetemperaturen på kjøttet er 48-52°C.
  16. Fjern Wellington fra ovnen og la hvile i minst 15 minutter før du skjærer i den. 

Server Beef Wellington med Madeirasaus og valgfritt tilbehør, som for eksempel sellerirotpurè og glaserte gulrøtter og pastinakk. 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her