Kirsebærmuffins med kirsebærmousse

Ingredienser
KIRSEBÆRMOUSSE:
100 g kirsebær
50 g melis
2 dl kremfløte
1 dl cremefraiche 38%

MUFFINS:
100 g kirsebær
125 g mykt smør
150 g sukker
2 egg
1 1/2 dl melk
korn fra 1 vaniljestang
150 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

PYNT:
Evt friske kirsebær

Fremgangsmåte

MOUSSE:
Fjern steinene i kirsebærene og legg dem i en gryte sammen med 25 g melis.
Varm forsiktig opp, og la dem småkoke ved svak varme til de er møre.
Hell dem så over i en sil og press saften ut med en skje. Pisk fløten med 25 g melis og vend i creme fraiche og kirsebærsaften. Settes til kjøling i minst 30 min.

MUFFINS:
Fjern steinene fra kirsebærene og skjær dem i 4. Pisk smør og sukker sammen. Pisk inn eggene, 1 om gangen. Rør eller pisk forsiktig melk, vaniljekorn, mel og bakepulver i. Vend inn kirsebærene i deigen.
Sett 12 muffinsformer på et brett og fordel deigen i disse.
Stek kakene ca 20 min i ovnen på 200 grader. Avkjøles.

Ha moussen i en sprøytepose og fordel utover muffinsene.
Pynt gjerne med friske kirsebær.

Sendt inn av Anette Ingvartsen

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her