- Ha mandler, bløtlagt brød, hvitløk og 1 ts salt i en food processor, bruk "på-og av"-teknikken og kjør til mandlene er finmalt.
- Med motoren på, heller du langsomt i olivenolje, eddik og 2 ½ dl vann, og kjører til du har en kremaktig hvit væske. Hell den over i en bolle.
- Rør inn så mye av resten av vannet som du trenger for å få suppekonsistensen du vil ha.
- Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskap til suppen er godt avkjølt.
- Rett før servering rører du inn druene. De skal være uten stein, flådd og delt i to. Øs opp suppen i avkjølte suppeboller og server.
Teksturen i denne suppen kan virke litt uvanlig til å begynne med, men du blir fort glad i den. Denne gazpachoen er - i motsetning til den vanlige tomatbaserte suppen blandet med grønnsaker - antagelig nærmest den opprinnelige versjonen, som ikke var mye mer enn brød, vann, olje og eddik.
Her er det flere oppskrifter på gazpacho
Se alt du kan bruke gammelt brød til