Rå paideig:
Ta av 0,5 dl hakkede nøtter til toppingen. Fjern steinene fra dadlene. Ha ingrediensene i en food processorog kjør til jevn masse. Klem massen jevnt utover en liten paiform. Sett kaldt.
Tips:
Du kan erstatte smør med kokosfett. Du kan godt bruke vanlige havregryn. Svarthavre har en unik og nøtteaktig smak.
Tips:
En alternativ paideig er å bruke en halv pakke med sjokohavrekjeks og smør.
Yoghurtfyll 1:
Pisk kremfløte, vaniljesukker og melis stiv og vend yoghurten inn. Fordel over den kalde paibunnen og sett kaldt til kaken skal brukes.
Du kan godt sette den i fryseren i 15 minutter, men om du vil ha en iskake-vri, velger du dette fyllet:
Yoghurtfyll 2:
Ta yoghurtiskrem ut av fryseren og rør den myk. Vend inn yoghurt og vaniljesukker. Fordel over paibunnen og sett i fryseren til kaken skal spises.
Topping:
Del jordbær i to eller fire og legg på toppen. Dryss over 0,5 dl grovhakkede nøtter
Se våre andre oppskrifter på jordbærpai
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig