- Gratengen: Sildefiletene skjæres rene for bein og deles opp i biter på ca 1 cm.
- Hvis du har hel sild, husk å skrape den før du fileterer den.
- Kokte poteter renses for skall og skjæres i tynne skiver .
- Riv osten fint.
- Løken kuttes i tynne skiver.
- Hvitløk og persille finhakkes.
- Poteter, løk og halvparten av silden legges lagvis med hvitløk, persille, salt og pepper mellom lagene i en ildfast form.
- Hell over fløte. Topp med revet ost og legg resten av sildebitene på toppen.
- Gratiner i ovn ved 180 grader i 10 min. Tiden i ovn kan variere med størrelse og tykkelsen på leget i formen.
- Dryss over finhakket dill.
- Høstsalat: Blomkål og brokkoli renses og skjæres i små biter à ca 2 cm.
- Gulrot, stangselleri og purre kuttes i julienne.
- Blansjer alle grønnsakene lett i ca 15 sekunder.
- Avkjøl i kaldt vann og tørk grønnsakene.
- Hell så alt i en bolle.
- Bland olivenolje, eddik, salt og pepper og hell over.
Inspirasjonen til denne retten kommer fra kokeboken: Fisk og Vin fra Gastronomisk Institutt.
Se alt det gode du kan lage med sild
Se hvordan du lager din egen sursild her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig