- Kjevle ut deigen på melet bakebord til den blir ca. 5 cm større enn en form på 25 cm i diameter.
- Kle formen med deigen, og la deigen henge over kanten.
- Bland sammen begge ostesortene med sitronsaft og –skall, samt halvparten av sukkeret og 5 av eggeplommene.
- Stivpisk eggehvitene. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre i et par minutter. Vend dette inn i osteblandingen.
- Hell fyllet i formen og brett inn deigkanten over fyllet. Visp sammen den siste eggeplommen og pensle kanten med denne.
- Stek i ovn på midterste rille ved 175 °C i 30 minutter. Sett paien kjølig i minst 2 timer.
Tips:
Du kan bruke cottage cheese og rømme i stedet for ricotta og mascarpone. Rørosmeieriets er ekstra gode.
Se våre andre kakeoppskrifter med sitron
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig