Hot dog-boller
Foto: Synøve Dreyer

Hot dog-boller

Dette er oppskriften barna kommer til å sette pris på. Boller og pølser i en rett. Hva kan de ønske seg mer?

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smør og ha i melk.

Når dette er 37 grader ta i egget og hell det våte i det tørre og elt deigen sammen.

Husk å alltid sikte melet.

Forhev deigen i 15-20 minutter. Kjevle ut deigen til 1-2 cm tykk og stikk ut sirkler med en kopp eller utstikker. Lag sirklene litt avlange og kutt ører slik som vist på bildet.

Dette gjøres før du setter deigen til etterheving.

Etterhev i 30-45 minutter.

Sett på rosiner til øyer og en rosin til nese. Pensle på litt egg og stek hundene ved 200 grader til de er gyllenbrune.  Det tar ca. 15 minutter.

Skjær opp halve «munnen», stikk en pølse inni og server.

TIPS: Vanlige boller veier som regel rundt 60 gram, men det er mange som liker å bake boller opp mot 100 gram. Store saftige boller som eser ut av sine proporsjoner. Valget er ditt.
 

Å veie deigen og skjære ut et passende emne før du begynner å bake ut, er lurt for å vurdere om du har nok deig til det du skal lage.

Her finner du flere bolleoppskrifter

Mange retter barna vil sette pris på

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Forsiden akkurat nå
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her