- Finhakk løken og fres det mykt og blankt i oljen.
- Ha i finhakket hvitløk det siste minuttet før du har i tomatpuréen og lar den surre litt i oljen for å frigjøre bitterstoffene i puréen.
- Ha i resten av ingrediensene og kok opp. La sausen småkoke så lenge du har tid.
- Smak den til med sukker, salt og pepper.
- Blir sausen for tykk, kan den tynnes med litt vann.
- Sausen kan moses til den er helt glatt med en stavmikser, eller i hurtigmikser.
Når tomatsausen lages med utgangspunkt i en boks hermetiske tomater blir det ½ liter ferdig saus. Oppbevar sausen i kjøleskapet - den er holdbar i ca. 1 uke.
Tips: Sausen er super på pizza, til pasta, og tilsetter du 3-4 dl vann og 1 hønsebuljongterning blir den til en deilig, hjemmelaget tomatsuppe. Server den rykende varm, med halve, hardkokte egg i.
Oppskrifter på mange forskjellige sauser